За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Дослідження методів подавлення шуму у побутових умовах

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2024

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єкт дослідження – шум навколишнього середовища. Предмет дослідження – система шумоподавлення. Мета роботи – дослідити ступіть шумоподавлення за рахунок існуючого на ринку пристрою з активною системою шумоподавлення для створення особистої зони комфорту. Методи дослідження: використання аналітичних методів, включаючи огляд літератури та аналіз існуючих систем шумоподавлення в побутових умовах, методи проведення експериментальних досліджень та методів обробки результатів вимірювань фізичних величин. В роботі наведений теоретичний огляд типу шумів, його вплив на здоров’я людини, на створення несприятливих умов для людини у побутових ситуаціях. Проведений аналіз методів цифрової обробки цифрових сигналів і методів активного шумоподавлення, розглянутий пристрій з системою активного шумоподавлення MUZO, запропонована методика проведення вимірювань рівня шуму на різноманітних локаціях, проаналізовані отриманні результати.

Опис

Ключові слова

шум, шумоподавлення, навушники, система активного шумоподавлення, система пасивного шумоподавлення

Бібліографічний опис

Тараненко Б. С. Дослідження методів подавлення шуму у побутових умовах : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 171 Електроніка / Б. С. Тараненко ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2024. – 75 с.

DOI