За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Метод побудови логарифмічних підписів для реалізації квантовостійких криптосистем

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2021

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Об’єктом дослідження цієї роботи є модифікована криптографічна система MST3, що використовує аперіодичні логарифмічні підписи. Предметом досліджень є алгоритм побудови аперіодичних логарифмічних підписів та його інтеграція з криптографічною системою MST3. Метою дипломної роботи є розгляд алгоритму генерації аперіодичних логарифмічних підписів з метою посилення криптографічної стійкості криптосистеми MST3. Додатковою метою є розробка і програмна реалізація модифікованої версії цієї криптосистеми. Методи дослідження: аналіз алгоритму побудування аперіодичних логарифмічних підписів, програмна реалізація модифікованої криптосистеми MST3. Проведено аналіз логарифмічних підписів та їхніх різновидів. Було наведено алгоритм генерації аперіодичних логарифмічних підписів, що мають підвисити криптостійкість криптографічної системи MST3. Було досліджено власне криптосистеми серії MST. Відповідно до поставленої мети у дипломній роботі вирішуються такі задачі: 1. Вивчення різновидів логарифмічних підписів, необхідних для розуміння переваг аперіодичних підписів, та операцій для їхнього обчислення; 2. Аналіз безпосередньо аперіодичних логарифмічних підписів; 3. Дослідження алгоритмів криптографічних систем MST3; 4. Реалізація модифікованої криптосистеми MST3 на основі аперіодичних логарифмічних підписів

Опис

Ключові слова

Криптосистема з відкритим ключем mst3, метод баумейстера-де вільєса, аперіодичний логарифмічний підпис

Бібліографічний опис

Колесніков М. Є. Метод побудови логарифмічних підписів для реалізації квантовостійких криптосистем : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 125 - Кібербезпека / М. Є. Колесніков; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 65 с.

DOI